Hlavní obsah

Vlak srazil na kraji Přerova chlapce, na kolejích si hrál s kamarády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Nezletilého chlapce srazil na periferii Přerova osobní vlak. Nehoda se stala v neděli večer, do blízkosti tratě se dostala skupina dětí přes únikový východ v protihlukové stěně. Chlapec se při střetu s vlakem vážně zranil a do nemocnice jej transportoval vrtulník záchranářů. Policie v souvislosti s tímto případem apeluje na rodiče, aby byli obezřetní.

Foto: HZS

Ilustrační foto.

Článek

Nehoda se stala v neděli po 19:00 v katastru Přerova. „Skupina dětí si hrála a trávila svůj volný čas v kolejišti v blízkosti firmy Olympus. Uvedeným místem v té době projížděl rychlovlak ve směru na Ostravu, který zachytil a vážně zranil nezletilého chlapce. Hoch byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle mluvčí záchranné služby Lucie Urbanové hocha na místě resuscitovala posádka vlaku, vzápětí na místě zasahovala záchranná služba včetně vrtulníku.

„Chlapec se poté začal probírat, pacient byl poté převeden na umělou plicní ventilaci. Kvůli podezření na zlomeninu stehenní kosti byl celkově imobilizován a analgetizován a byl převezen ve stabilním stavu leteckou záchrannou službou na dětské traumacentrum,“ řekla Urbanová.

Nehodu auta s vlakem na Domažlicku nepřežil dvouletý chlapec

Krimi

V místě je protihluková stěna s únikovým východem, který podle policie děti neoprávněně využily ke vstupu do prostoru dráhy. „Jedná se o extrémně nebezpečné a nepřehledné místo s táhlou zatáčkou, která znemožňuje rozhled na delší vzdálenost. I přesto, že strojvedoucí použil rychlobrzdu, střetu nedokázal nezabránit,“ doplnila policejní mluvčí.

Soud potrestal vlakovou četu za pád dítěte z vlaku podmínkou

Krimi

Policie v této souvislosti apeluje na rodiče, aby své děti poučili o vážném nebezpečí her v kolejišti a věnovali zvýšenou pozornost tomu, kde a jakým způsobem jejich potomci tráví volný čas.

Zároveň žádá obyvatele, pokud uvidí děti hrát si na železniční trati nebo v její blízkosti, aby se neprodleně obrátili na linku 158.

Reklama

Související články

Pendolino v Plzni zabilo 11letou dívku

Na železniční trati v Plzni došlo v pátek ráno k tragédii. Rychlík Pendolino tam podle informací Práva srazil 11letou holčičku před zraky o rok mladšího...

Výběr článků

Načítám