Hlavní obsah

Vlak se střetl s osobním automobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

V neděli vpodvečer se střetl osobní vlak jedoucí z Kroměříže s autem. Neštěstí se stalo na železničním přejezdu, který je chráněn výstražnými kříži. Řidič auta byl s těžkým zraněním odvezen do nemocnice. Novinky o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera.

Foto: Kateřina Štruncová

pěvecký sbor

Článek

Neštěstí se stalo na trase Kroměříž - Zborovice. Řidič automobilu zřejmě z nepozornosti vjel do kolejí, kde se střetl s motorovým vlakem. Muž má poranění hlavy a zlomenou ruku. Záchranáři jej hospitalizovali.

Vina je na straně řidiče

Na místě byl přerušen provoz, trasa byla zprovozněna před dvaadvacátou hodinou. Zmiňovaný vlak byl na uvedené trase dnes posledním. Měl dorazit do Zborovic, odkud měl ještě jet zpět do Kroměříže.

Další vlak z Kroměříže zde pojede podle jízdního řádu až v pondělí ve čtyři hodiny ráno, do té doby však bude provoz obnoven. "Ve čtyři ráno už bude kolej sjízdná," ujistil mluvčí Jan Kučera.

Podle jeho vyjádření lze předběžně vinu přičíst řidiči osobního vozu. Ten pravděpodobně opomenul svou povinnost vyplývající ze zákona rozhlédnout se a přesvědčit se, že může bezpečně vjet na koleje.

Na místě zasahovali hasiči a policie. Hmotná škoda na vlaku byla vyčíslena na 50 tisíc korun, na autě na 25 tis. Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám