Hlavní obsah

Vlak plný lidí narazil do hromady pražců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŠOV NAD BYSTŘICÍ

Cestující ve vlaku, který projížděl v sobotu odpoledne železniční stanicí Domašov nad Bystřicí na Olomoucku, mohou hovořit o obrovském štěstí. Na koleje před stanicí totiž někdo naházel pražce a větve. Jen šťastnou shodou okolností projíždějící vlak se zhruba 70 cestujícími nevykolejil. Dřevo ale sunul před sebou.

Foto: Vít Fikejzl

Interiér kostela sv. Máří Magdakény v Bartošovicích v O.h.

Článek

"Strojvedoucí si sice při vjezdu do stanice Domašov nad Bystřicí na trati z Velké Bystřice do Opavy na poslední chvíli překážky všiml, ale i přes použití rychlobrzdy se mu nepodařilo vlak zastavit. Do bariéry narazil a sunul ji před sebou ještě asi 65 metrů," řekla v neděli olomoucká policejní mluvčí.

Riziko vykolejení však podle ní bylo při zhruba padesátikilometrové rychlosti velké. Při srážce nebyl nikdo z cestujících zraněn a poškozena nebyla ani vlaková souprava se třemi vagóny.

Protože ale hrozilo poškození vlaku i újma na zdraví pasažérů, policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení. Pachateli po dopadení hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám