Hlavní obsah

Vlak narazil do stromu, který spadl na trať pod tíhou sněhu

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Motorový osobní vlak s patnácti cestujícími narazil ve čtvrtek před půl pátou odpoledne mezi stanicemi Nová Role zastávka a Nová Role na železniční trati mezi Karlovými Vary a Potůčky do stromu, který spadl přes koleje pod tíhou sněhu.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Ilustrační fotografie

Článek

„Nikomu z cestujících se při nehodě nic nestalo,“ uvedl ředitel osobní dopravy Českých drah v Karlovarském kraji Vladimír Omelka. „Kromě toho, že naprasklo čelní sklo v kabině strojvůdce, není nikterak poškozena ani motorová souprava,“ pokračoval Omelka, podle kterého cestující zůstali ve vlaku, dokud nebyl strom před vlakem hasiči odstraněn.

„Vzhledem k místu nehodu nebylo možné pro cestující vypravit náhradní autobusy,“ pokračoval Omelka. Vlak tak nabral kvůli nehodě hodinu a půl zpoždění. „Přesně v šest hodin večer se vlak opět rozjel směrem do Karlových Varů,“ poznamenal Omelka. Případ šetří správa železniční dopravní cesty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám