Hlavní obsah

Vlak na přejezdu na Hradecku smetl auto, čtyři mrtví včetně dvou dětí

Aktualizováno

Čtyři lidé, dva dospělí a dvě děti, zahynuli v neděli v osobním autě na přejezdu v Černožicích na Královéhradecku po srážce s vlakem. Nehoda se podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala stala na přejezdu chráněném světelnou signalizací bez závor.

Čtyři lidé zahynuli na přejezdu v Černožicích na Královéhradecku.Video: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

K nehodě podle Drápala došlo ve 14:52. Podle údajů Českých drah se s autem srazil spěšný vlak z Trutnova, který měl příjezd do Hradce Králové v 14:57. Nehoda se stala v Hradecké ulici nedaleko železniční zastávky. Zahynuli při ní muž a žena ve věku 47 a 32 let a dvě děti ve věku pět a osm let.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vrak vozidla, ve kterém v Černožicích zahynuli čtyři lidé.

Vůz Škoda Fabia vjel na přejezd po odbočení z hlavní ulice a jel směrem do obce.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

S autem se srazil spěšný vlak z Trutnova.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Při srážce vlaku s osobním autem přišli čtyři lidé o život.

"Vlak osobní auto tlačil přibližně 300 metrů," řekla mluvčí krajské policie Ivana Ježková. Lidé v autě podle ní zemřeli na místě nehody. Auto vlak zcela zdemoloval. U železničního přejezdu auto na silnici zanechalo vryp v asfaltu, krátce za přejezdem z auta odpadly čelní maska a nárazník.

Foto: Novinky

Nehoda auta a vlaku v Černožicích

„Škoda byla celkově odhadnuta na 370 000 Kč (120 tisíc vlak, 250 tisíc automobil). Dle prvotního šetření Drážní inspekce na místě mimořádné události bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti,” sdělil Drápal.

„Zasahujeme u vážné železniční dopravní nehody vlaku s osobním vozem v Černožicích,” řekla krátce po nehodě Právu mluvčí hasičů Martina Götzová. Podle ní jsou na místě hasiči z Jaroměře i hasiči Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). Evakuační autobus dopravil některé cestující z vlaku do Hradce Králové, jiní zvolili návrat po vlastní ose. Celkem ve vlaku podle Ježkové cestovalo na 80 lidí.

Foto: Mapy.cz

Železniční přejezd v Hradecké ulici v Černožicích

Foto: Novinky

Nehoda auta a vlaku v Černožicích

Zda bylo světelné a zvukové signalizační zařízení v pořádku, je podle Ježkové předmětem vyšetřování. Policie také nařídí soudní pitvu těl všech mrtvých. Policie si rovněž zajistí vrak vozidla pro jeho případné další zkoumání, uvedla mluvčí.

Provoz na železniční trati byl zastaven a obnoven byl až ve 20:10. České dráhy pro dopravu v úseku mezi Hradcem Králové a Jaroměří zajistily náhradní autobusovou dopravu. Spěšný vlak Černá hora z Hradce Králové do Trutnova byl zrušen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám