Hlavní obsah

Vlak na jihu Čech táhl vůz dvě stě metrů

– České Budějovice
Právo, orh

Jeden člověk zemřel a další tři se těžce zranili při úterních nehodách na železnici na jihu Čech. Osobní vlak před sebou tlačil BMW asi dvě stě metrů mezi Táborem a Pískem. Řidič skončil v nemocnici s těžkým zraněním. Odpoledne zemřel u Nedabyle na Českobudějovicku člověk ve fordu, do kterého narazila projíždějící souprava.

Foto: Policie ČR, Právo

Řidička vjela s fordem pod vlak na přejezdu u Nedabyle na Českobudějovicku.

Článek

Právo o nehodách informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. „První nehoda se stala na Písecku po deváté hodině ráno a osobní vlak vlekl vozidlo BMW 520 téměř dvě stě metrů. Řidič utrpěl těžká zranění a po vyproštění ho záchranáři převezli do nemocnice,“ konstatoval Matzner.

Upozornil, že po třetí hodině odpoledne vjela řidička Ford pod projíždějící vlak na přejezdu u obce Nedabyle. „Přes veškerou péči záchranářů na místě jeden cestující z vozidla nehodu nepřežil. Do nemocnice posádky zdravotnické záchranné služby převezly ve vážném stavu další dvě osoby z vozidla. Ve vlaku cestovalo zhruba patnáct cestujících, nikdo z nich, včetně strojvedoucího, nebyl zraněn,“ konstatoval Matzner.

Foto: Policie ČR, Právo

Vlak před sebou tlačil na Písecku BMW téměř dvě stě metrů.

Oba železniční přejezdy jsou vybaveny zvukovým i světelným výstražným zařízením, jeho funkčnost i přesné průběhy a příčiny obou závažných nehod budou vyšetřovat dopravní policisté společně s kriminalisty. „U železničních přejezdů vždy dbejte zvýšené pozornosti, nepodceňujte rozhledové podmínky ani možnost oslnění sluncem,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám