Hlavní obsah

Vlak na Chrudimsku najel na strom a vykolejil. Pak na něj spadl další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Holetín

Mezi obcemi Horní Holetín a Raná na Chrudimsku vykolejil ve čtvrtek dopoledne osobní vlak. Najel do kmenu na kolejích poté, co na ně vlivem silného větru spadly stromy.

Foto: Policie ČR

Nehoda vlaku na Chrudimsku

Článek

„Na místě zasahujeme my, hasiči i SŽDC. Během zásahu na vlak spadl další strom. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči na místo vyslali evakuační autobus pro 21 cestujících,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Silný vítr trápí celou Českou republiku. Kromě dopravy jsou problémy také s dodávkami elektřiny či utrženými střechami (více v on-line reportáži zde).

Foukat bude dál, teploty ale zůstanou vysoko

Počasí

Meteorologové před velmi silným větrem varovali. Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí platí do čtvrtečního odpoledne, silně foukat ale bude až do večera. Zároveň hrozí povodně. Nejvyšší stupeň varování vydali meteorologové na čtvrteční dopoledne pro Trutnovsko.

Na některých místech už dosáhly toky 2. až 3. povodňového stupně.

„Situaci neustále monitorujeme. Na Náchodsku a Rychnovsku evidujeme 20 případů čerpání vody ze zatopených prostor,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že nahlášených událostí v souvislosti s větrem přibývá a jsou jich už stovky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám