Hlavní obsah

Vláček ve zlínské zoo jel moc rychle. Vagón zranil šest lidí

– Zlín
Právo, alf

Kuriózní dopravní nehodou se od neděle zabývají zlínští dopravní policisté. V Zoo Zlín se na skupinku lidí procházejících areálem převrátil ve vyšší rychlosti jeden z vagónů motorového vláčku.

Foto: Policie ČR

S lidmi se převrátil jeden z vagónů

Článek

„Při jízdě z kopce se u vláčku určeného k přepravě návštěvníků zoo převrátil na bok druhý ze čtyř vozů a narazil do procházejících návštěvníků. Kvůli nárazu utrpěli lehká zranění, s nimiž je záchranáři odvezli k ošetření do nemocnice,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Vláček v době nehody projížděl levotočivou zatáčkou okolo výběhu paviánů. Vagón se podle mluvčí převrátil pravděpodobně kvůli vysoké rychlosti.

V době, kdy policisté dorazili na místo, už ve vláčku nebyl žádný cestující. Dechová zkouška u řidiče vláčku byla negativní.

Foto: Policie ČR

Vláček havaroval v zatáčce

Zranění podle policistů utrpěli tři dospělí lidé věku 28, 36 a 62 let a tři děti od jednoho roku do sedmi let. Nejhůř podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petra Olšana dopadl tříletý chlapeček, který měl řadu zhmožděnin a odřenin. Celkem záchranáři ošetřili čtyři lidi.

Na motorovém vláčku dosáhla při nehodě škoda asi deset tisíc korun. Dopravní policisté případ šetří jako přestupek.

„Není však vyloučeno, po zjištění bližších okolností, jeho překvalifikování na trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám