Hlavní obsah

Vietnamce potrestal soud za znásilnění podmínkou

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutná Hora

Za znásilnění dvaapadesátileté ženy z Kutné Hory byli ve čtvrtek před polednem odsouzeni dva mladí Vietnamci. „Odsuzují se k trestu dva roky vězení. Trest se podmíněně odkládá na dva roky,“ vyřkla soudkyně Alena Mocková rozsudek.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Vietnamci přicházejí ke kutnohorskému soudu kvůli znásilnění ženy.

Článek

K soudu přicházeli dvaadvacetiletí mladíci v poutech, po vynesení rozsudku byli propuštěni z vazby a mohli svobodně odejít. Zločinu se dopustili na počátku července v parku pod Vlašským Dvorem v centru Kutné Hory.

Muži se k ženě přidali, když odcházela z restaurace. Byla pod vlivem alkoholu, ještě druhý den jí naměřili 2,5 promile alkoholu v krvi. Vietnamci pak tvrdili, že se na sexu domluvili a mělo se jednat o pohlavní styk za úplatu. Oba u soudu popírali, že by k tomu došlo, jeden se však přiznal u policie.

I prostitutka může být znásilněna.
státní zástupkyně

„Jde o obvyklou výmluvu, aby se vyhnuli trestní odpovědnosti,“ mínila soudkyně. Ve výpovědích ženy byly rozpory, na což upozorňoval hlavně obhájce cizinců, ale podle soudkyně to byly drobnosti a podstatné věci žena opakovala beze změn. I proto, že mohlo před znásilněním k nějaké domluvě mezi trojicí dojít, byl trest relativně nízký.

„I prostitutka může být znásilněna. Žena se bránila, což mohli pochopit, ačkoli nerozumí česky,“ uvedla státní zástupkyně.

Volání o pomoc zaslechl oné noci svědek, který na to upozornil městkou policii, ta našla uplakanou polonahou ženu v parku a nad ní jednoho z Vietnamců se staženými kalhoty. Podle znásilněné ženy ji opakovaně znásilnili.

Obhájce cizinců však namítal, že kromě ženina rozporuplného svědectví nejsou o pohlavním styku žádné důkazy. Státní zástupkyně i obhájce si nechali lhůtu na rozmyšlenou, zda rozsudek přijmou, či se proti němu odvolají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám