Hlavní obsah

VIDEO: Zloději aut mají nový trik, ke krádežím používají paralyzér

Právo, Petr Blahuš
Aktualizováno

Pro majitele vozidel to není dobrá zpráva. Zloději aut přišli na nový, bezhlučný a údajně stoprocentně fungující způsob, jak vykrást nebo dokonce ukrást automobil, zabezpečený centrálním zamykáním a alarmem.

Foto: www.profimedia.com, Profimedia.cz

Paralyzér

Článek

Princip tohoto fígle je přitom jednoduchý a rychlý a postačí k tomu obyčejný paralyzér, který lze za pár korun a bez jakéhokoliv omezení koupit v každém obchodu se zbraněmi.

A je skutečnost, že policie ještě nedávno o tomto způsobu neměla ani tušení.

Právu tuto informaci, která se objevila už i na internetu, potvrdil bývalý kriminalista, který se problematikou krádeží aut dlouhodobě zabýval.

Amatérské video: tak vypadá krádež paralyzérem

„Je to stoprocentně spolehlivé. Bohužel,“ tvrdí expolicista. „Musí si jen dávat pozor, aby se v ten okamžik ničeho na autě nedotknul, jinak si vedle něj ustele a policajti ho sbalí přímo na místě činu,“ směje se.

Mluvčí celorepublikového Úřadu kriminální služby a vyšetřování Petra Kopecká Právu sdělila, že policie má o problému informace několik týdnů. Potvrdila také, že tímto způsobem je skutečně možné auto vykrást nebo i odcizit.

„Je to určitě jeden ze způsobů, ale nefunguje to vždy,“ řekla Kopecká s tím, že třeba u aut bez centrálního zamykání je použití paralyzéru nanic. „Ale i tak je nutné, aby se lidé snažili svoje auta zabezpečit ještě dalšími způsoby než jen centrálem,“ dodala mluvčí prezídia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám