Hlavní obsah

VIDEO: Zloděj se při krádeži kamery sám nafilmoval

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Už druhý případ zloděje, který se specializoval na průmyslové kamery a při krádeži se nahrál a tím umožnil svoji snadnou identifikaci, vyšetřují kriminalisté v Ostravě. Obviněný muž má na svědomí minimálně 11 krádeží, kterých se dopouštěl od loňského srpna v Ostravě-Porubě a v nedalekém Martinově.

Článek

Mladík má přitom v rejstříku trestů už jeden záznam kvůli loupeži. Terčem jeho pozornosti bylo různé nářadí, které kradl z dílen, ale také mobilní telefony, autorádia či třeba jízdní kolo. Ve třech případech se zaměřil také na domovní kamery na chodbách domů v Kubánské ulici.

"Policistům v náročném pátrání napomohly jak zajištěné stopy, tak i obrazový záznam pachatele, pořízený právě kamerami, na něž se specializoval,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody na tři léta.

V krátké době jde v Ostravě už o druhý případ, který skončil podobným způsobem. Začátkem ledna policie obvinila sedmnáctiletého mladíka z krádeží čtyř průmyslových kamer ve Slezské Ostravě. Jedna z kamer pachatele zachytila v situaci, jak se do ní zblízka dívá a pak ji pomocí šroubováku sundává ze zdi.

"Svou tvář na záznamu pak podezřelý na policejní služebně poznal a nezbylo mu nic jiného, než se k činu přiznat,“ konstatovala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám