Hlavní obsah

VIDEO: Sundal si kalhoty i s doklady a pak okradl důchodkyni

– FRÝDEK-MÍSTEK

Vykloubené rameno, roztříštěná kost, odřená kolena a lokty. To jsou stále živé vzpomínky 61leté paní Věry na nedávné přepadení. Vracela se zrovna s kamarádkou z hospody v rodné vesnici ve Pstruží na Frýdeckomístecku.

Článek

Náhle na ni zezadu skočil mladík a začal se s ní prát o kabelku, ve které měla přes tři tisíce korun. Zloděj měl být pod vlivem drog. Před útokem se svlékl. Na místě po něm zůstaly například kalhoty i s jeho doklady.

"Vracely jsme se s kamarádkou z hospody. Chodíme tam každou neděli. Mohlo být tak čtvrt na osm. Povídaly jsme si, když na mě najednou zezadu někdo skočil. Byl to nějaký mladík. Vyskočil z křoví, ale do obličeje jsem mu neviděla,“ vzpomíná paní Věra. "Rval mi pořád kabelku, já jsem se bránila. Byl ale silnější. Vytrhl mi ji a já jsem skončila na zemi,“ popsala žena přepadení.

V kabelce měla přes tři tisíce korun. Nedaleko místa přepadení policie našla odhozené oblečení, mezi kterým byly i kalhoty s doklady. Občanský průkaz byl vystaven na jméno Michal Doubrava, což je devatenáctiletý mladík ze Pstruží.

"Policisté ihned zahájili pátrání po pachateli. Bydlí přímo v Pstruží s rodiči. Byli jsme u něj doma, ale nějakou dobu se tam neukázal. Proto prosíme veřejnost o pomoc při pátrání,“ uvedl tiskový mluvčí Frýdeckomístecké policie Ivan Žurovec.

:. Policií hledaný Michal Doubrava, podezřelý z přepadení starší ženy.

Přepadení přihlížel i manžel paní Věry, který šel zrovna opodál. "Když jsem si všiml, co se děje, začal jsem toho kluka pronásledovat. Byl ale hodně mladý, takže jsem moc dlouho běžet nevydržel. Jak vypadal, nevím. Byla už skoro tma. Když jsem se k manželce vrátil, všiml jsem si těch pohozených věcí. Toho hocha znám a vím, že se schází s dalšími kluky v domě, kde se prý kouří marihuana nebo co. Proč by si jinak sundával kalhoty?“ pokládá si otázku manžel přepadené.

Po zloději teď policie intenzivně pátrá. Hrozí mu až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám