Hlavní obsah

VIDEO: Smrtící střelba v obchoďáku v Brně si vyžádala dva mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

V brněnském nákupním centru Vaňkovka se v pátek dopoledne střílelo. Na místě zůstali dva mrtví lidé. V jindy poklidné kavárně Coffee Heaven zastřelil muž po hádce nejprve svoji partnerku, pak i sebe.

Foto: Šefr Igor, ČTK

Kriminalisté v kavárně v brněnské obchodní pasáži Vaňkovka

Článek

Záchranná služba se o incidentu dozvěděla dvanáct minut po desáté hodině, do galerie vyjely dvě lékařské posádky. Policie místo, kde leželi mrtví, ihned ohradila. Pár viděla asi deset minut před střelbou jedna z prodavaček sousedního obchodu s textilem. Muž i žena podle ní vypadali normálně, klidně, přímo spořádaně.

Trvalo chvíli, než začali vytahovat na stolek v kavárně papíry a handrkovat se o ně. Peníze to ale podle všeho nebyly. Muži mohlo být kolem šedesáti let, věk ženy si prodavačka netroufla odhadnout, protože jí neviděla do tváře. Podle nepotvrzených informací šlo o manželskou dvojici.

"Původně byla událost nahlášena jako jedna zraněná osoba. Na místě se ukázalo, že se zde nachází dvě těžce zraněné osoby, které podlehly svým zraněním na místě,“ řekla Novinkám mluvčí brněnské záchranné služby Barbora Zuchová.

Muž byl mrtev ihned, žena zemřela až po příjezdu záchranářů. Oživovací pokusy u obou byly marné.

:. Kriminalisté v kavárně v brněnské obchodní pasáži Vaňkovkafoto: ČTK/Šefr Igor

Policejní mluvčí Soňa Svobodová sdělila, že kvůli složitému vyšetřování mohou být podrobnější informace o střelbě zveřejněny třeba až za několik týdnů.

V obchodní pasáži Vaňkovka se nic podobného od roku 2005, kdy byla otevřena, zatím nestalo. Vznikla na místě někdejší továrny stejného názvu, částečně má i její podobu. Nákupní centrum, které tvoří hlavně obchody se značkovým textilem a obuví, je spojeno s reprezentačními prostorami obrazové galerie. Vlastníkem Vaňkovky je společnost ECE, která provozuje mnoho podobných center především v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám