Hlavní obsah

VIDEO: Policie dopadla mladý pár lupičů, přepadávali čtyři místa za sebou

Právo, tr
BRNO

Dlouhou sérii loupežných přepadení ukončili v minulých dnech jihomoravští kriminalisté, když zadrželi 22letého muže a jeho o dva roky starší partnerku z Břeclavska. Peníze potřebovali na pervitin, který oba užívali. Celkem nakradli téměř 300 000 korun, peníze však mladík obratem utrácel v hernách. Ty také byly středem jejich zájmu, přepadávali ještě pošty a benzínové čerpací stanice.

Článek

Druhého a pátého ledna přepadli pokaždé čtyři místa za sebou, s něčím takovým se kriminalisté setkávají zřídkakdy, prohlásil Petr Sikora z vedení jihomoravské kriminální služby.

Nejvíce peněz uloupili při poslední akci ve čtvrtek 8. ledna v mikulovské herně - rovných 120 000 korun. Ve některých případech se přepadený personál ubránil - na poště v Moravské Nové Vsi a v hernách v Kuřimi na Brněnsku a u benzínky v Hradčanech ve stejném okrese.

Muž pokaždé vytáhl plynovou pistoli, slečna řídila a vytipovávala objekty k přepadení. Podle břeclavského kriminalisty Václava Rišici pachatel využíval chladného počasí, nebyl nápadný v baseballové čepici.

K odhalení přispěly mj. informace od občanů, při jednom z posledních přepadení již policie znala jejich modrou fabii, na které měnili SPZ. Zatčení proběhlo v noci u břeclavské prodejny Tesco. Oba zadržení jsou dosud netrestaní, teď jim ale hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám