Hlavní obsah

VIDEO: Opilec na kole stěží minul mrtvého cyklistu, policistům se smál

Právo, Novinky, pno, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘELOUČ
Aktualizováno

Těžko pochopitelnou drzost a ignorantství předvedl v noci na čtvrtek mladý cyklista, který míjel mezi obcemi Břehy a Živanice na Přeloučsku smrtelnou nehodu jiného cyklisty. Zasahujícím policistům podivná jízda muže na neosvětleném kole neunikla a spustila se scéna jak z černé komedie.

Článek

Neosvětlený cyklista nereagoval kolem dvaadvacáté hodiny na výzvy k zastavení v místě, kde policisté vyšetřovali tragické úmrtí dalšího cyklisty, který zemřel po střetu s automobilem. Policisté dvacetiletého šlapajícího mladíka donutili zastavit.

Chování přidrzlého cyklisty přimělo policisty použít přístroj na měření alkoholu v dechu. Mladík nadýchal 1,42 promile.

"Tak to souhlasí,“ chválil nadšeně mladík policistům naměřenou hodnotu, což dokazuje i videozáznam. "Odpovídá to těm čtyřem pivům, co jsem před cestou vypil,“ upřesnil ještě juchající muž policistovi, který už výsledek testu zpracovával. Nakonec ale odmítl odběr krve.

„Policisté případ předají k dořešení na přestupkové oddělení magistrátu města Pardubic a cyklistovi hrozí peněžitá pokuta v rozmezí od 25 tisíc až do 45 tisíc korun,“ upřesnila mluvčí policie Markéta Janovská.

Osudný alkohol

Na alkohol a noční jízdu bez osvětlení pravděpodobně doplatil také starší muž z Přelovic, jehož smrtelnou nehodu v té době policisté na místě vyšetřovali. "Zřejmě při jízdě domů z restaurace byl sražen jedoucím autem. Zdravotníci mu po příjezdu na místo už nemohli pomoci,“ řekla Janovská.

Podle místních obyvatel se jednalo o muže, který se rád oddával alkoholu a běžně jezdil na kole neosvětlen. V podroušeném stavu údajně brázdil místní silnice dlouhodobě.

V pravém jízdním pruhu ho srazila pětačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Ford Sierra, která po silnici projížděla směrem od obce Dříky. Žena se snažila střetu zabránit, ale už to neubrzdila.

„Řidička se po nehodě zhroutila a policisté u ní na místě vyloučili požití alkoholu,“ doplnila Janovská.

Reklama

Výběr článků

Načítám