Hlavní obsah

VIDEO: Neukojený vrah prostitutky dostal 20 let vězení

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě poslal ve středu Bronislava Zotyku z Ostravy na 20 let do vězení. Soud trest vyměřil za brutální vraždu prostitutky, která mu odmítla poskytnout služby podle jeho představ. Podle verdiktu ji za to ubil kladivem do hlavy.

Článek

Ženu, která poskytováním erotických služeb obstarávala prostředky pro svého malého syna, pak zabalil do igelitových pytlů a několik dní ukrýval ve sklepě. Potom ji autem odvezl do Horní Suché, kde mrtvolu schoval v keřích. Po ženě zůstal pětiletý syn, kterého nyní vychovává babička. Podle znalce Zotyka netrpí žádnou sexuální deviací ani duševní poruchou.

Soudkyně v odůvodnění rozsudku poukázala na mimořádnou brutalitu vraždy. „Útok byl zcela nečekaný a pokračoval i poté, co žena ležela na zemi již v bezvědomí. Podle znalců byl útok veden také do týlní kosti, která je nejsilnější a bylo třeba opravdu velké intenzity síly k jejímu proražení,“ řekla soudkyně.

Bronislav Zotyka v soudní síni.foto: Právo/Aleš Honus

Vyhlášení verdiktu sledovala také matka zavražděné ženy. „Dali mu málo, ale ať si to tam užije,“ řekla při odchodu ze soudní síně. Rozsudek zatím není pravomocný, odsouzený i státní zástupkyně si ponechali lhůtu pro případné odvolání.  

"Jeho čin svědčí o bezcitnosti a absolutní neúctě k lidskému životu,“ řekla soudkyně. K výjimečnému trestu přistoupila podle svých slov i proto, že se Zotyka několik dní po činu choval, jako by se nic nestalo. Manželka ani kolegové v práci na něm nepozorovali nic zvláštního, což svědčí o jeho chladnokrevnosti.

Obžalovaný u soudu odmítl vypovídat, a tak soudkyně přečetla protokol z jeho policejního výslechu, ve kterém úmysl vraždit popřel. Prostitutku si podle svých slov objednal prostřednictvím inzertních novin do svého bytu, který obýval s manželkou.

"Zaplatil jsem 1200 korun,“ řekl. Poté, co mu poskytla služby, které měli původně domluvené, odešla prostitutka do sprchy, kam za ní Zotyka přišel a požadoval ještě anální sex. "Ona to ale odmítla, tak jsem jí dal facku. Narazila hlavou do hrany vany a upadla do bezvědomí,“ řekl.

Prozradil ho záznam z kamery

"Pak jsem seděl v kuchyni, kouřil jednu cigaretu za druhou a přemýšlel, co udělám. Sanitku jsem nevolal proto, že jsem se bál, že mě zavřou,“ řekl muž. Tělo ženy pak zabalil do igelitových pytlů, schoval do sklepa a po několika dnech odvezl do lesa.

Kriminalisté si pro něj přišli po několika dnech. Na stopu je přivedl záznam z bezpečnostní kamery, která byla nainstalovaná na chodbě panelového domu. Zotyku, který o kameře nevěděl, videozáznam zachytil jak s přicházející prostitutkou, tak i s objemným pytlem, který na druhý den ráno nesl do sklepa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám