Hlavní obsah

VIDEO: Náraz auta do zdi nepřežili tři mladí lidé včetně 14leté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÉ DVORY
Aktualizováno

Tři mladí lidé přišli o život při dopravní nehodě, která se stala v noci na sobotu v Nových Dvorech na Kutnohorsku. Všichni jeli v osobním autě, které narazilo do zdi u silnice. Sdělil to operační důstojník kutnohorské policie.

Článek

Kutnohorští záchranáři k tragédii vyjížděli ve 23:51. "Sedmnáctiletý mladík, čtrnáctiletá dívka a dvacetiletá dívka podlehli na místě smrtelným zraněním. Již před příjezdem záchranářů nejevili známky života,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

"Za nehodu pravděpodobně mohla vysoká rychlost, ve které řidič vozu nezvládl řízení," uvedl operační důstojník.

Pravděpodobně tedy řídila dvacetiletá dívka. Nařízená soudní pitva by měla odhalit, jestli před jízdou pila alkohol.

Provoz na silnici z Kutné Hory do Pardubic byl kvůli nehodě přerušen, policie jej obnovila kolem 05:00.

Mladí řidiči jsou rizikovou skupinou

Řidiči mladší 25 let mají z celkového počtu dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu na svědomí 28 procent. Celkem 52 procent nehod způsobí o víkendech. Nejčastěji bourají v pátek a v sobotu v noci, nehody se stávají nejvíce mezi půlnocí a pátou hodinou ranní. Tuto dobu policisté a odborníci označují za "horečku sobotní noci".

Mladé řidiče má od jízdy pod vlivem alkoholu odradit reklamní kampaň k projektu Domluvme se, která tento týden začíná v televizi. Hlavní myšlenkou kampaně je to, aby se mladí lidé mezi sebou domluvili, kdo bude řídit domů, když ostatní budou pít alkohol. Akci Domluvme se podporují hudební skupiny Wanastovi Vjeci, Tři sestry, Chinaski a Divokej Bill. Při jejich koncertech si budou moci zájemci nechat zkušebně změřit hladinu alkoholu v krvi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám