Hlavní obsah

VIDEO: K hořící lokomotivě spěchali hasiči zvláštním vlakem

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STŘÍBRO
Aktualizováno

Nepříjemné komplikace prožili v noci na čtvrtek cestující vlaku na trati z Plzně do Chebu. Za stanicí Pňovany začala před třiadvacátou hodinou hořet lokomotiva soupravy. Dvacítka cestujících musela být z vlaku evakuována, nikdo nebyl zraněn.

Článek

„Už při příjezdu hasičů k místu byl z dálky patrný kouř. Lokomotiva vlaku byla celá v plamenech. Kvůli špatné dostupnosti dojeli k požáru tři hasiči s dýchací technikou speciálním vlakem z Pňovan,“ popsala komplikace kolem požáru mluvčí hasičů Alena Marešová.

Na trati musel být zastaven provoz a vypnut elektrický proud. Všem lidem z vlaku se podařilo včas vystoupit, náhradní přepravu jim zajistily České dráhy. Při příjezdu skupiny hasičů vlakem k požáru se plameny rozšiřovaly už i na první vagón vlaku.

Při příjezdu hasičů byla lokomotiva celá v plamenech.

„Hasiči proto oddělili hořící části vlaku od nehořících a kromě hašení lokomotivy také vodou namáčeli les v okolí, aby nedošlo k dalšímu rozšíření ohně,“ doplnila mluvčí Marešová.

Podle hasičů je nejpravděpodobnější příčinou požáru technická závada, škoda byla odhadnuta na několik miliónů korun.

Hasič bojuje s požárem na trati. Foto: HZS Plzeňského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám