Hlavní obsah

VIDEO: Dvacítka prasat utekla z havarovaného kamiónu, naháněli je i policisté

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Vlastním očím nevěřili řidiči a cestující v autobusech, kteří v úterý po sedmé hodně ráno projížděli křižovatkou u bývalé Gumovky na městském okruhu v Hradci Králové. Na trávníku se pásla skupinka asi dvaceti prasat. Zvířata ryla v hlíně pod dohledem hasičů a policie.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Hasiči dohlížejí na prchající zvířata.

Článek

Prasata původně převážel kamión, který tu krátce před sedmou hodinou havaroval.

„Ten řidič měl smůlu. Dobržďoval na červenou a jak dupnul na brzdu, tak mu prasata vyrazila sajtnu a vypadla ven. Než přijeli hasiči, tak jsme je tu naháněli, aby se nedostali do silnice,“ popsal událost očitý svědek Oldřich Hřebíček, pracující na benzínové pumpě, sousedící s křižovatkou. Je to podle něho kuriózní událost, ale zažili tu i horší.

„Samozřejmě, tu už bylo hodně havárek, a na to si člověk nezvykne,“ vysvětlil.

Odchyt prasat prchajících z havarovaného kamiónu.foto: Právo/Ludmila Žlábková

Při nehodě nebyl nikdo z lidí zraněn, žádné zvíře zatím nezpůsobilo další dopravní nehodu, bohužel minimálně jedna prasnice musela být utracena. Doprava na silničním okruhu omezena nebyla.

Řidiči by si však měli dát pozor, aby jim pod auto nevběhlo zatoulané prase, neboť ještě v devět hodin dopoledne se skupinka zvířat pásla u místa nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám