Hlavní obsah

VIDEO: Drama v Lázních Bohdaneč, strážníci honili zloděje aut

Právo, ner
LÁZNĚ BOHDANEČ

Strážníci v Lázních Bohdaneč předvedli v pondělí odpoledne dramatický akční zásah, při kterém honili a dostihli zloděje aut. Jeho komplicové však policii stále unikají.

Článek

"Přijal jsem informaci o vyhlášeném pátraní o vozidle, které bylo před několika minutami ukradeno v Pardubicích. Jel jsem se podívat k hlavní silnici od Pardubic a auto projelo okolo. Bohužel si mě řidič kradené dodávky všiml, když jsem jej začal pronásledovat, a rozpoutal divokou honičku,“ popsal první minuty strážník Roman Jovanovič.

Ukradenou dodávku dostihl se svým služebním vozem na kraji Bohdanče u benzinové pumpy a zablokoval jí cestu. Zloděj se nevzdával, utíkal po lesní cestě mezi rybníky, strážník však byl rychlejší.

Jenomže v té chvíli se objevil zelený citroen zlodějových kompliců a začal na strážníka nasazujícího pouta najíždět.

„Na místo jsem dorazil právě ve chvíli, kdy kolega zápasil se třemi podezřelými. Hned jsem použil slzný plyn, čímž jsem částečně odvrátil útok řidiče zeleného citroenu,“ pokračoval v líčení událostí vrchní strážník Pavel Řehoř, který kolegovi přispěchal na pomoc, protože měl hlášení z radiostanice o jeho pohybu.

V následujících honičkách, kdy se trojice zlodějů rozdělila, se strážníkům podařilo zatknout jednoho z nich, dvěma se podařilo uniknout v citroenu. Zadržena byla i ukradená dodávka s cenným obsahem.

Po unikajícím zloději pátrá zatím bez výsledku policie. Pokud bude dopaden, policie ho obviní nejen z krádeže ve spolupodílnictví, ale i z napadení veřejného činitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám