Hlavní obsah

VIDEO: Chorvatští rowdies rabovali na benzínce v Táboře

Právo, ČTK, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR
Aktualizováno

S prezervativy, cigaretami, pivem i dalším zbožím ujížděla v pátek v jednu hodinu v noci ve dvou dodávkách od benzínové stanice v Táboře skupina devatenácti chorvatských rowdies. Při oslavách postupu svého týmu po duelu Dinama Zahřeb se Spartou se neobtěžovali platit a museli je zastavit policejní těžkooděnci.

Článek

„Skalní fanoušci Záhřebu si vzali z regálů různé zboží a potom nereagovali ani na výzvy prodavačů, aby zaplatili. Zaměstnanci pumpy však hned zavolali linku 158 a policisté je ve dvou dodávkách zastavili na výjezdu od benzínky. Jejich opileckou agresivitu utlumila přítomnost policejních těžkooděnců,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské policie Anna Drdová.

Chorvatští fanoušci při rabování na čerpací stanici. Zdroj: Policie ČR

Poznamenala, že chorvatští fanoušci museli zaplatit zboží z pumpy a ještě pokutu dva tisíce korun. Potom pokračovali v cestě domů.

Chorvatští fanoušci při rabování na čerpací stanici. Foto: Policie ČR

Utkání poháru UEFA mezi Dinamem a Spartou na Letné doprovázelo už předtím několik bitek mezi militantními chorvatskými rowdies a policisty. Několik mužů zákona bylo zraněno a několik Chorvatů skončilo v policejních celách.

Policisté střetu fanoušků s policií na pražském Staroměstském náměstí obvinili jednoho příznivce chorvatského fotbalového klubu z útoku na veřejného činitele a z výtržnictví. Muž zasáhl policistu dlažební kostkou. 

Napadli rusky mluvícího turistu

Dva fanoušky Sparty začali policisté vyšetřovat kvůli podezření z nedovoleného ozbrojování, protože u nich nalezli pyrotechnický materiál. Znalci budou nyní zkoumat, jestli se nejednalo o výbušninu. Na internetových stránkách o tom informovala pražská policejní mluvčí.

Policie se zároveň začala zabývat napadením rusky mluvícího turisty. Toho zastavila zhruba padesátičlenná skupina příznivců Dinama v ulici Na Příkopě před vchodem do pasáže Myslbek. Zatím neznámý chorvatský fanoušek zmlátil dvaatřicetiletého turistu teleskopickým obuškem. Muž musel být se závažnými poraněními hospitalizován. "Policisté tento případ vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví," uvedla mluvčí.

Při incidentu mezi příznivci chorvatského týmu a pořádkovými jednotkami v centru hlavního města bylo zadrženo téměř 300 fanoušků. Jejich účast na střetu se bude podle policie řešit v přestupkovém řízení. Při potyčce bylo zraněno několik fotbalových příznivců, bolestivá zranění utrpělo také sedm policistů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám