Hlavní obsah

Viděli jsme díru v ledu a běželi, popisuje policista záchranu dětí z rybníka

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žamberk

Pod pěti dětmi se ve čtvrtek odpoledne probořil led. K neštěstí došlo v Žamberku. „Hned jak jsme přijeli na místo, viděli jsme asi uprostřed rybníka díru do ledu a hasiče. Absolutně jsme nad ničím nepřemýšleli a běželi jsme po ledu k té díře,” popsal jeden ze zasahujících policistů.

Vrtulníky s dětmi, které se propadly v Žamberku pod led, zamířily do nemocnicVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Cestou jsem s kolegyní odhazoval součásti uniformy, abychom byli lehčí. V tu chvíli vůbec nepřemýšlíte nad tím, že by se ten led pod vámi mohl prolomit. ”

Policie a další záchranné složky se o neštěstí dozvěděly ve čtvrtek před 15. hodinou. Ihned se na místo začali sjíždět hasiči, zdravotničtí záchranáři i policisté. Včetně hlídek, které v okolí prováděly dohled nad dodržováním protiepidemických opatření, nebo dopravní hlídky.

Foto: Policie ČR, Právo

Pod dětmi v Žamberku se prolomil led, tři chlapce museli zachraňovat hasiči a policisté.

Prvotní informace zněla, že se pod skupinou dětí v rybníce v zámeckém parku v Žamberku topí několik dětí.

„Když kolega s kolegyní ze Žamberka přijeli na místo, už viděli, jak se k díře v ledu snaží dostat hasiči,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská a dodala, že policisté neváhali a utíkali pomoci.

„Když se policisté dostali k díře, spolu s hasiči viděli pod ledem dvě děti, které chtěli vytáhnout z vody. Nicméně led se prolomil i pod kolegou a ten skončil také ve vodě. Po nějaké době jedno z dětí policista s hasičem vytáhli ven. Druhé se snažili vytáhnout hasiči za pomocí člunu. Po nějaké době byl z vody vytažen i třetí z chlapců,“ doplnila Janovská.

Pod dětmi v Žamberku se prolomil led, na místo letěly tři vrtulníky

Krimi

Všichni chlapci (nar. 2010, 2011, 2013) byli letecky transportování do nemocnic. Tam skončily i dvě dívky, pod kterými se také propadl led, ale ty se z vody dostaly a běžely pro pomoc. Podrobnosti ke zdravotnímu stavu dětí policisté ani záchranáři vzhledem k věku neuvedli.

„Na místě kromě policistů a kriminalistů zasahovali i policejní krizoví interventi. Veškeré okolnosti této nešťastné události nyní prověřujeme,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR, Právo

Pro chlapce přiletěly záchranářské vrutlníky ze tří stanic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám