Hlavní obsah

Vězně prchajícího autem na Chebsku výstřel nezastavil, policie ho „sundala” nárazem

– Cheb
Novinky, kub

Až pomocí ochranného rámu na služebním vozidle a nárazem zastavila policie uprchlého vězně na Chebsku. Muž unikal před policií za volantem kradeného auta, zběsilou jízdou ohrožoval ostatní řidiče, policisty se dokonce snažil vytlačit ze silnice. Nakonec ho policie zastavila za jízdy nárazem.

Útěk uprchlého vězně na ChebskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž unikl z nestřeženého vězeňského pracoviště na Chomutovsku ve čtvrtek. Ještě téhož dne kolem 18. hodiny si podezřelého auta s řidičem všimla hlídka v Aši.

„Policisté vozidlo pronásledovali a za použití výstražného a zvukového zařízení společně s nápisem STOP POLICIE se ho snažili zastavit. Řidič ovšem na opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval dále ve své agresivní jízdě plné riskantních manévrů ohrožující ostatní účastníky silničního provozu,” sdělil v pátek mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Jel opravdu zběsile, řekl policista, který zastavil zfetovaného řidiče „po americku“

Krimi

Policisté v té době již věděli, že se jedná o uprchlého vězně, jeden z nich mu hrozil zbraní, to ale nebylo nic platné. Naopak, řidič na to reagoval tak, že když jel v úrovni služebního vozu, tak svým autem do policie za jízdy narazil.

Jeden z policistů pak střelil na zadní pneumatiku prchajícího vozidla, ale ani to nepomohlo.

Policista za volantem služebního auta pak podle mluvčího využil vhodného místa a situace na silnici a použil k násilnému zastavení auta ochranný rám na vozidle. Nárazem pak ujíždějící vozidlo zastavil.

Řidič na Strakonicku utekl policistům do pole s obilím, zastavil ho až výstřel

Krimi

„Po střetu policisté za použití donucovacích prostředků donutili uprchlého vězně vystoupit z automobilu a omezili jej na osobní svobodě. Uprchlý vězeň se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku amphetamin. Kromě toho má muž platný zákaz řízení všech motorových vozidel,” upřesnil Kopřiva.

„Řidič služební vozidla Roman Bouška je teprve druhým policistou v České republice, který při pronásledování ujíždějícího automobilu využil ochranný rám. Tím jsou vybavena nová služební vozidla, která si policisté v Karlovarském kraji převzali v únoru letošního roku,” zmínil mluvčí.

První případ se stal v polovině července na Domažlicku, kde policie zastavila prchajícího řidiče nárazem v plné rychlosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám