Hlavní obsah

Vězně odsouzeného za znásilnění chytili na jihu Čech

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MUNICE

Pěšky i stopem se snažil uniknout policistům třiatřicetiletý muž, který utekl v pátek dopoledne ze svého pracoviště v Praze 10. Během dne a půl se stačil dostat až do jižních Čech, kde jeho putování ukončili v sobotu večer v Municích na Českobudějovicku policisté z Hluboké nad Vltavou, sdělila v neděli okresní policejní mluvčí Alena Toningerová.

Článek

"Po vězni bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Byl odsouzen za znásilnění a porušování domovní svobody. Odpykával si trest ve věznici v Horáčově na Rakovnicku. Policisté na jihu Čech vyhodnocovali všechny možnosti, kam by mohl utéci a kde by se mohl skrývat. Horká stopa mířila totiž i do jižních Čech," uvedla Toningerová.

Nebezpečný násilník, jak ukázalo dosavadní vyšetřování, vyrazil na Českobudějovicko z Prahy přes Písek pěšky i stopem. V Sedlci nedaleko Týna nad Vltavou si zavolal pro taxi a tím se chtěl nechat odvést do jihočeské metropole.

"Při jízdě si však trasu rozmyslel a nechal taxikáře odbočit do Munic, kde vystoupil. Tady byla také konečná jeho útěku, neboť jej zde zadrželi hlubočtí policisté a předali do věznice" dodala mluvčí s tím, že při pátrání po uprchlíkovi pomohli i občané.

Reklama

Související články

Uprchl vězeň odsouzený za znásilnění

V pátek dopoledne uprchl ze svého pracoviště v Praze 10 Luděk Soukal, který si odpykával trest za znásilnění a porušování domovní svobody. Policisté žádají...

Výběr článků

Načítám