Hlavní obsah

Vezl dceru na rámu kola, skončil v nemocnici se zraněním hlavy

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Železná Ruda

Převážení šestnáctileté dcery na rámu kola se málem stalo osudným jejímu devětačtyřicetiletému otci. Na silničce ve špičáckém sedle na Šumavě mu praskla přední vidlice - muž jedoucí bez přilby skončil v kotrmelcích a s těžkým zraněním jej musel transportovat vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pán si způsobil poranění hlavy, byl při vědomí, ale silně zmatený a špatně s námi komunikoval,“ sdělil zasahující člen šumavské horské služby Ladislav Vybíral a dodal: „Děvče, které odvezla sanitka k dalšímu ošetření do Klatov, utrpělo jen lehčí poranění v obličeji.“

Podle Michala Janďury, náčelníka Horské služby Šumava, je nanejvýš nutné, aby cyklisté při výletech v horách používali všechny doporučené bezpečnostní prvky. „Zejména pak přilby,“ zdůraznil Janďura. „Stejně tak je důležité si uvědomit, že převážet na zdejších komunikacích někoho na rámu kola je hazardem,“ upozornil Janďura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám