Hlavní obsah

Většina řidičů v Beskydech měla přezuto, policisty přesto čekal šok

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Jedno příjemné, ale také jedno zcela šokující překvapení zažila policejní hlídka na úpatí Beskyd při kontrole zaměřené na používání zimních pneumatik. Zkontrolovala postupně asi 200 automobilů a zjistila, že 90 procent řidičů již má přezuto. Nepochopitelnou nedbalost policisté odhalili při kontrole automobilu firmy obchodující s autopříslušenstvím - řidička měla pneumatiku sjetou až na kordy.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté kontrolní akci provedli na silnici mezi Frenštátem a Rožnovem pod Radhoštěm v části, kde při sněžení často bývají problémy se sjízdností.

„Byli jsme mile překvapeni. Z více než dvou stovek kontrolovaných řidičů pouze necelá desetina neměla přezuto. Ovšem hned jedna z prvních kontrolovaných řidiček měla pneumatiku absolutně nevhodnou, bez vzorku s obnaženým kordem. Bylo zarážející, že se jednalo o vozidlo firmy, která prodává autodíly,“ uvedl mluvčí policie Petr Gřes.

Policie už v minulosti podobné případy řešila. „Extrém v minulém roce představovalo například vozidlo autoškoly s nevyhovujícími pneumatikami při cvičných jízdách,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám