Hlavní obsah

Velblouda v jihočeském safari parku někdo zabil zřejmě cukrem

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká u Borovan
Aktualizováno

Velblouda dvouhrbého, který v pátek nečekaně uhynul v jihočeském Safari parku v Hluboké u Borovan, zřejmě zabil cukr. Tříletý samec Alibaba v hodnotě kolem dvou set tisíc korun začal v pátek v odpoledních hodinách vykazovat známky akutního onemocnění a krátce nato pošel.

Foto: Profimedia.cz

Velbloud dvouhrbý (ilustrační foto)

Článek

„Přivolaný veterinář po prohlídce konstatoval, že pravděpodobně někdo podal velbloudovi cukr,“ sdělil v sobotu policejní mluvčí Jiří Matzner.

Klokanici ve výběhu na Klatovsku někdo skutečně zastřelil, potvrdila pitva

Krimi

„Cukr je pro velblouda nebezpečný, vyvolá silný průjem, to bude také pravděpodobná příčina úhynu,“ uvedl Matzner s tím, že policisté skutečně u volně přístupného výběhu našli sáčky od cukru.

„Případ nyní prošetřují a dál budou postupovat podle výsledků pitvy zvířete. Ten, kdo možná z hlouposti zvířeti cukr podal, se mohl dopustit trestného činu týrání zvířete,“ upozornil Matzner s tím, že policie uvítá jakékoliv informace o pohybu podezřelých osob kolem výběhu.

Dronem vyplašené zvíře na zahradě na Prostějovsku zahynulo. Chovatel se vrhl na pilota

Krimi

Vedení Safari Resortu v Borovanech, pod které vesnice Hluboká u Borovan územně patří, na svém facebookovém profilu v pátek publikovalo důrazné varování, ať lidé nekrmí zvířata.

Podle pracovníka parku Tomáše Šnorka je areál volně přístupný a lidé mohou k oplocení výběhu.

„Všude ale máme cedule upozorňující na zákaz krmení,“ řekl Právu Šnorek a dodal: „Podobný případ se nám tady ještě nestal.“ Alibaba patřil do čtyřčlenného stáda a byl v něm jediným samcem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám