Hlavní obsah

Vedle kotle leželo dřevo, následný požár zničil v garáži na Kroměřížsku veterána

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střílky

Rozsáhlý požár kotelny a garáže likvidovali v sobotu ráno hasiči na Kroměřížsku. Silné plameny ohrožovaly také přilehlý skleník a dům opodál, hasiči ale pomocí vodních proudů dalším škodám zabránili. Požár se obešel bez zranění, pomyslnou daň si ale vybral v podobě zničeného historického vozidla Citroën 2CV známého jako Kachna.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár zničil v garáži na Kroměřížsku historické auto Citroën 2CV

Článek

Plameny se začaly objektem šířit krátce před 7. hodinou ráno. Hořelo v kotelně a garáži, na něž navazoval skleník a nedaleko je také rodinný dům.

Dům ve Zlíně vzplál při saunování, žena utrpěla popáleniny

Krimi

Navíc hasiči našli uvnitř tlakovou láhev s propan butanem, kterou vynesli mimo stavbu a ochlazovali ji.

„V garáži byl zaparkovaný historický automobil Citroen 2CV, lidově nazývaný Kachna. Bohužel byl požárem zničen,” informoval o požáru mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár způsobil škodu za 600 000 korun

Vyšetřovatelé po ohledání místa požáru zjistili, že vedle kotle na tuhá paliva bylo nesprávně uskladněné dřevo a další hořlavý materiál, což měla být příčina vznícení.

Auto ve Zlíně hořelo přímo uprostřed čerpací stanice

Krimi

„Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 600 000 korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 500 000 korun,” dodal mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Plameny ohrožovaly přilehlý skleník a dům

Jakou část škody tvoří zničené auto, vyšetřovatelé neuvedli. Historický citroen se vyráběl ve Francii od roku 1948 do 1990, přezdívku Kachna dostal podle typického znaku při jízdě, kdy se na nerovnostech nakláněl do stran vlivem měkkého odpružení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám