Hlavní obsah

Vede stopa k Míše na Plzeňsko? Znovu tam pátral pes na vyhledávání mrtvol

Právo, pab
Plzeň/Kralovice

Do bývalého vojenského areálu u Kralovic na severním Plzeňsku se v úterý znovu vrátil speciálně vycvičený pes na vyhledávání mrtvol. Je to už podruhé během týdne, kdy jej policisté v tomto místě zapojili do hledání zmizelé Michaely Muzikářové (13) z Ústí nad Labem.

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po ztracené školačce z Ústí stále pokračuje na PlzeňskuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Zda kriminalisté mají konkrétní stopu, nebo jde jen o pátrací rutinu, není jasné. Policie už dříve avizovala, že dílčí kroky vyšetřování nebude komentovat. „Nemáme žádné nové informace, které bychom mohli zveřejnit,“ uvedla Veronika Hyšplerová z Krajského policejního ředitelství v Ústí nad Labem.

Sdílný nebyl ani policejní psovod, který s německým ovčákem procházel hlavně podzemní bunkry bývalé raketové základny. „Bez komentáře,“ reagoval na dotaz Práva.

Lokalitu v blízkosti silnice na trase z Ústí do Plzně nevytipovali vyšetřovatelé náhodou. Pátrání zde probíhá kvůli bývalému příteli Míšiny matky Otakaru S., který se tam poprvé pokusil o sebevraždu, a to čtyři dny po zmizení dívky. Muž se nakonec oběsil začátkem února v pronajatém bytě v nedalekých Čeminech.

V opuštěném areálu o rozloze okolo dvaceti hektarů je několik polorozpadlých objektů, podzemní bunkry a různé šachty a jímky, které jsou většinou zatopené. Některé šachty jsou zasypány odpadky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám