Hlavní obsah

Vědci si nechali v autě přístroj za milión, zloděj jim ho ukradl

– Cheb
Právo, vor

Dosud neznámý zloděj odcizil na přelomu týdne z auta u hotelu Špejchar v obci Kopanina na Chebsku unikátní přístroj za téměř milión korun. Ten je určen výhradně pro vědecké účely na měření obsahu oxidu uhličitého při geologických měřeních. Pachateli hrozí až osm let vězení.

Foto: Policie ČR

Odcizený přístroj na měření oxidu uhličitého

Článek

„Přístroj pro měření CO2, používaný pro geologické měření, byl v době odcizení uložen v oranžovém kufru s nápisem WEST Systém,“ uvedl mluvčí chebské policie Daniel Dvořák, podle kterého byl přístroj odcizen mezi nedělním odpolednem a pondělním polednem.

„Jedná se o speciální přístroj, který má využití pouze pro vědecké účely. Škoda, která vznikla odcizením přístroje, byla vyčíslena poškozeným na částku převyšující 950 tisíc korun,“ pokračoval Dvořák, podle kterého případ policie šetří jako krádež.

„Policie tímto žádá případné svědky, kteří mají informace vedoucí k osobě pachatele nebo k hledanému přístroji, aby se obrátili na bezplatnou linku 158 nebo na nejbližší oddělení Policie České republiky,” vyzval veřejnost policejní mluvčí.

V případě zjištění pachatele a prokázání jeho viny mu podle Dvořáka hrozí trest odnětí svobody dva roky až osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám