Hlavní obsah

Ve Zvoli u Prahy hořela lakovna, pohřešovaného muže našli mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvole
Aktualizováno

Ve Zvoli v okrese Praha-západ hořela od úterního rána lakovna. Na místě zasahovalo třicet hasičských jednotek ze Středočeského kraje a Prahy. Dva lidé byli při požáru zraněni, řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Jeden původně pohřešovaný muž byl nalezen mrtev. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Zvoli na Praze-západ hoří lakovnaVideo: Novinky

 
Článek

"Mohu potvrdit, že policie na místě požáru nalezla jednu osobu bez známek života," řekl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Informaci o požáru hasiči dostali krátce před třetí ráno. „Je to požár většího rozsahu, hoří objekt o velikosti 70 krát 15 metrů,” uvedl mluvčí Holomčík po vypuknutí požáru. Ten se podařilo lokalizovat až asi po 15 hodinách. Hasit se však bude celou noc, likvidace požáru se očekává až ve středu ráno.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár lakovny ve Zvoli

Uvnitř objektu jsou tlakové lahve, některé explodovaly. Vzhledem k velikosti požáru hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Kolem 12:30 ještě plameny neměli pod kontrolou.

"Lokalizovaný požár stále nemáme. Máme ho lokalizovaný v tom směru, že se nám nešíří mimo budovu. Ale v té budově stále hoří, není nám dovnitř umožněn přístup, statik to zakázal, protože akutně hrozí zřícení," řekl odpoledne mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

U požáru lakovny ve Zvoli v okrese Praha-západ zasahovalo 30 hasičských jednotek.

„Při zásahu byl zraněn jeden hasič a jedna civilní osoba,” doplnil Holomčík.

„Muž ve vážném stavu vyžadoval intenzivní lékařskou péči a byl připojen na umělou plicní ventilaci. Záchranáři ho převezli do nemocnice v Kladně. Druhým zraněným byla žena, která utrpěla popáleniny prvního stupně v obličeji a na horní končetině. Po ošetření byla převezena do pražské vinohradské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Zasažený objekt kovovýrobny a truhlárny patří společnosti Intebo. Podle Holomčíka měli být na směně čtyři lidé. Jednoho člověka přepravili záchranáři do nemocnice a další dva pracovníci byli venku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám