Hlavní obsah

Ve Zlíně hořel panelák, obyvatelé evakuováni

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Desítky lidí prchaly v sobotu před polednem z plameny zachváceného panelového domu ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy. Další desítky jich uvízly v domě nad pátým patrem, kde vznikl požár, protože se jim zakouřeným schodištěm nepodařilo utéci.

Článek

„Požár vznikl v chodbě bytu v pátém patře obytného domu. Majiteli bytu a jeho synovi se podařilo z bytu dostat a z chodby se hydrantem snažili požár uhasit. Na plameny však v hustém kouři nestačili. Syn majitele bytu se přitom nadýchal kouře a po ošetření musel být odvezen do nemocnice,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Další osobu, seniorku z jednoho ze sousedních bytů, museli záchranáři ošetřovat, protože se jí pod dojmem události udělalo zle,“ doplnil mluvčí. Podle některých zdrojů se dvojice z hořícího bytu chovala podivně, zřejmě vlivem požitého alkoholu.

Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči ze Zlína, kterým se po uhašení požáru a odvětrání chodby podařilo dostat všechny obyvatele mimo nebezpečí. „Lidé v domě udělali dobře, že se shromáždili mimo dosah plamenů a kouře a že se nepouštěli do žádného rizika a probíhání zakouřeným schodištěm a vyčkali příjezdu hasičů,“ ocenil počínání obyvatel domu Mitáček.

Oheň v panelákovém domě vzbudil v sídlišti obrovské pozdvižení, zásahu hasičů přihlížely stovky lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám