Hlavní obsah

Ve výtahu ve sklárnách na Havlíčkobrodsku se zranili dva muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov

Dva zraněné muže pomáhali o víkendu vyprošťovat hasiči z výtahu ve sklárnách ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Novinkám to v pondělí řekla mluvčí hasičů Petra Musilová. Podle policie přišli muži výtah opravovat, jak konkrétně k úrazu došlo, však ani policisté, ani hasiči neupřesnili.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba.

Článek

Muži se zranili ve sklárnách ve Světlé nad Sázavou v sobotu kolem sedmé hodiny ráno. Na místo vyrazil také záchranářský vrtulník, který však nakonec nebyl potřeba.

Dvojici z výtahu pomáhali vyprostit hasiči. „Jednalo se o technický problém s výtahem, který hasiči otevírali,“ řekla mluvčí hasičů Petra Musilová. „Byly tam dvě zraněné osoby, jednu z nich hasiči transportovali na vakuové matraci. Následně byli zranění předáni do péče záchranářů,“ dodala.

Událostí se zabývala také policie. „Došlo k úrazu při manipulaci s výtahem, který dvě osoby opravovaly. Oba byli uvnitř výtahu,“ řekla mluvčí policie Stanislava Miláčková k okolnostem nehody s tím, že více informací nemá k dispozici.

„Na místě jsme provedli šetření a dále se tím bude zabývat inspektorát práce,“ dodala Miláčková.

„Nezlobte se, ale žádné informace vám nepodám. Nemohu vám to potvrdit ani vyvrátit. Vedení tady bohužel není,“ řekla k případu na dotaz redakce pracovnice sklárny.

Reklama

Výběr článků

Načítám