Hlavní obsah

Ve Vilémově hořely zemědělské stroje a stodola

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět jednotek hasičů zasahovalo u rozsáhlého požáru, který v sobotu časně ráno zachvátil zemědělské stroje a stodolu ve Vilémově na Olomoucku. Škoda byla předběžně odhadnuta na půl milionu korun. Při zásahu nikdo nebyl zraněn. Příčina požáru zatím není známa, řekla Právu krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová Bukvová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči zasahovali u požáru ve Vilémově.

Článek

Tři minuty po půl čtvrté ráno byl na tísňovou linku hlášen požár pergoly, sdělila Právu Balážová Bukvová. Na místo byli okamžitě vysláni hasiči, kteří po příjezdu zjistili, že hoří dřevěné hospodářské stavení s uskladněnými zemědělskými stroji a oheň se rozšířil i na přilehlou stodolu.

„Jelikož se objekty nacházely uprostřed vsi v zástavbě rodinných domů, na místo vyjely další jednotky hasičů. Požár jsme hasili pěti útočnými proudy a zároveň jsme ochlazovali okolní stavby tak, aby se oheň dále nešířil,“ uvedla mluvčí s tím, že pro zvýšení hasebního efektu vody hasiči použili i smáčedlo.

Požár se podle mluvčí podařilo dostat pod kontrolu po čtvrté hodině. „Pomocí termokamery jsme vyhledávali skrytá ohniska hoření a dohašovali je. Před půl šestou byl požár zlikvidován,“ uzavřela Balážová Bukvová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám