Hlavní obsah

Ve valdické věznici kvetl drogový byznys

Právo, Vladislav Prouza
Valdice

Cílovou stanicí pravidelných dodávek drog se nedávno stala věznice ve Valdicích u Jičína. Policisté nyní obvinili patnáct osob, z nichž sedm se podílelo na promyšlené vysoce sofistikované dopravě a distribuci omamných látek uvnitř věznice. Dealeři se rekrutovali z odsouzených.

Foto: Policie ČR, Právo

Ve valdické věznici rozkryli síť drogových dodávek.

Článek

Zbytek drogového gangu tvořili vesměs rodinní příslušníci a blízcí známí vězňů. „Dvanácti osobám hrozí trest až desetiletý trest, třem osobám maximálně pět let. Skupina celkem patnácti obviněných měla pracovat organizovaně s cílem dopravit do valdické věznice zakázaná léčiva, omamné a psychotropní látky distribuované dalším odsouzeným,“ přiblížila mluvčí královéhradecké krajské policie Magdaléna Vlčková.

Foto: Policie ČR, Právo

Zabavené drogy ve valdické věznici

Přítrž drogovému kanálu do valdické věznice učinila policie společně s vězeňskou službou. Případ nazvaný Rajec začali kriminalisté rozkrývat začátkem letošního roku. Razie proběhly 28. ledna ve stejném čase v samotné věznici a dalších čtyřech místech v celé republice.

„Výsledkem domovních prohlídek byly nalezené léky, omamné a psychotropní látky, transdermální náplasti a opiáty,“ popsala Vlčková. Kriminalisté také zajistili předměty sloužící k transportu psychotropních látek do věznice.

Soud potvrdil osm let vězení muži z Ostravy za poskytnutí smrtící drogy

Krimi

„Konkrétně šlo o igelitové tašky, obaly od fixů či speciálně vyztužené a upravené obálky pro distribuci transdermálních náplastí. Zakázané látky byly v rozdrcené podobě distribuovány také v uzavřených, jednorázově použitelných sáčcích s rozpustnou směsí kávy,“ doplnila.

Týmu policistů a členů vězeňské služby se podařilo zhatit i poslední případ ze série pokusů propašovat do věznice drogy ukryté ve spodním prádle muže, který šel na návštěvu odsouzeného. Jednou z aktérek případu byla 71letá žena jednající podle instrukcí uvězněného vnuka.

Babičce hrozí až deset let za mřížemi, kam posílala drogy. „I když vedení Věznice Valdice přijímá průběžná opatření k zabránění průniku nepovolených předmětů do objektu, musí se pohybovat v zákonných normách a nelze tomu stoprocentně zabránit,“ uvedla k případu Vězeňská služba ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám