Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí přinesl muž na policii ostré granáty

Právo, mhr
Valašské Meziřičí

Svůj život riskoval třiatřicetiletý muž, když na policii ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku přinesl v úterý dopoledne větší množství munice, jež našel při úklidu půdy v rodinném domě po dědovi.

Foto: Policie ČR

Munice, kterou přinesl na policii ve Valašském Meziříčí třiatřicetiletý muž.

Článek

„Plastová přepravka, ve které munici přinesl, skrývala dva dělostřelecké granáty, cvičný ruční granát, cvičnou protitankovou minu, protipěchotní cvičnou minu, cvičnou dělostřeleckou minu, podkaliberní dělostřeleckou střelu, dělostřelecký zapalovač, rozněcovač a několik nábojů,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policista, který podle ní měl dozorčí službu, podle ní ihned vyrozuměl kolegy pyrotechniky, kteří dorazili na valašskomeziříčské obvodní oddělení z Frýdku-Místku.

„Jejich konstatování po zhlédnutí munice bylo velmi znepokojivé. Dva dělostřelecké granáty byly ostré. Pyrotechnici si munici převzali k likvidaci,“ konstatovala mluvčí.

Počínání třiatřicetiletého muže hodnotí podle ní pyrotechnici jako velmi nebezpečné. „Nálezce měl munici ponechat na místě, nemanipulovat s ní a ihned přivolat policii, ta by následně vyrozuměla pyrotechnickou službu, která by munici odvezla k likvidaci,” dodala Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám