Hlavní obsah

Ve Stonavě někdo otrávil šest psů

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STONAVA

Už šest psů vzácných ras se minulý týden pokusil někdo otrávit ve Stonavě na Karvinsku. Dva z nich zahynuli, o životy zbylých čtyř nyní bojují veterináři. Případem se již zabývá policie.

Článek

"Většinou se jedná o vzácné rasy, jejichž štěně stojí několik desítek tisíc korun," řekl v pondělí starosta Stonavy Ondřej Feber (nestr.). Podle něho nejspíše neznámý travič háže psům na zahradu rodinných domků otrávenou potravu."Zjišťuje se, o jaký jed jde. Jeden pejsek je na veterině na pitvě," uvedl starosta.

Podle jedné majitelky někdo podal jejich psovi nejspíše jed v rohlíku, protože než zahynul, vyzvracel kousky pečiva.

"Prozatím se věc šetří jako přestupek, ale po vyslechnutí majitelů psů a nahlášení škody, se ještě může kvalifikace změnit na trestný čin," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Starosta ve městě vyhlásil poplach. "Mobilizoval jsem veřejnost, aby si občané více všímali dění kolem sebe. Například poštovní doručovatelky musí být ve střehu," prohlásil.

Zatím konkrétně netuší, kdo za úmyslným trávením zvířat stojí. "Je to buď nějaký sadista nebo zloděj, který si připravuje půdu pro další své aktivity," poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám