Hlavní obsah

Vandal poplival a poškrábal porsche Daniela Landy, kamery ho natočily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zaparkované porsche na pražském Vyšehradu se v červenci zalíbilo mladému vandalovi, po kterém pátrají policisté. Za svůj cíl si navíc podle informací Novinek vybral auto známého zpěváka Daniela Landy. Porsche poplival, polil pivem a poškrábal kamenem. Škoda se vyšplhala na několik desítek tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Vandal poničil auto Daniela Landy Video: Policie ČR

 
Článek

Celý čin, který se odehrál 23. července, zaznamenaly kamery, jež právě pro tyto případy nahrávají prostor, kde bylo auto zaparkované.

Mladík k autu přišel i s dívkou a chvíli si ho prohlíželi. Následně vandal hodil do průduchu nad blatníkem cigaretu, porsche poplival, polil pivem a na závěr vzal ze země kámen a po celém odvodu auto poškrábal. Dívka pouze přihlížela a usmívala se.

Foto: Policie ČR

Vandal poničil auto Daniela Landy

„Tímto jednáním podezřelý způsobil škodu okolo šedesáti tisíc korun. V případě dopadení a odsouzení hrozí viníkovi až jeden rok za mřížemi a samozřejmě i náhrada způsobené škody,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

Podle ní policisté nepátrají jen po chlapci, ale také po dívce. Informace o totožnosti přijme linka 158.

„Závěrem je nutno zmínit, že podle kamerového záznamu mladíkovo počínání sledovalo hned několik náhodných svědků, kteří se na místě pozastavili. I přesto od nich ale policisté nepřijali žádné oznámení, které by pomohlo k okamžitému zadržení,“ uzavřela Martínková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám