Hlavní obsah

Vandal po sobě nechal ve dvou vlacích z Veselí rozsápané sedačky

– Jindřichův Hradec
Novinky, kub

Spoušť v podobě roztrhaných sedaček a rozházených kusů molitanu po sobě nechal neznámý vandal ve dvou vlacích z Veselí nad Lužnicí. Nejdřív se na policii dráhy obrátily v Jindřichově Hradci, další vlak s rozsápanými kupé pak přijel z Veselí do Prahy.

Foto: Policie ČR

Zničený vlak z jižních Čech

Článek

Policie po neznámém pachateli, případně skupině lidí, pátrá od poloviny března. V osobním vlaku na Jindřichův Hradec se ve Veselí našlo 13. března osm zničených sedaček. Škodu policie tehdy vyčíslila na 12 000 korun.

Plivání po lidech ve vlaku skončilo pobodáním, muže čeká obvinění z pokusu o vraždu

Krimi

Na jihočeské policisty se později obrátili jejich kolegové z Prahy, kterým České dráhy ohlásily podobný incident – jednalo se o vlak, který týž den rovněž stavěl v na nádraží ve Veselí nad Lužnicí a pak jel na Prahu.

Foto: Policie ČR

Vandal zničil kupé ve dvou vlacích

„Souhrnná hmotná škoda je odhadnuta na bezmála 30 000 korun. Žádáme tímto nejen cestující v obou dotčených vlakových soupravách, ale zejména každého, kdo se v době před čtvrtou hodinou odpolední v sobotu dne 13. března 2021 nacházel na vlakovém nádraží ve Veselí nad Lužnicí a mohl by tak k objasnění přispět informací, aby poznatky předal policistům na jejich služebně ve Veselí nad Lužnicí či telefonní lince 974 238 760,” informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Miroslav Doubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám