Hlavní obsah

Valící se utržené kolo na Hradčanech zastavili policisté vlastním vozem

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autobusu MHD se na pražských Hradčanech ve čtvrtek vpodvečer utrhlo kolo. To pak narazilo do jedoucího osobního auta a následně ještě do policejního vozu.

BEZ KOMENTÁŘE: Utržené kolo z autobusu narazilo do dvou autVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala v Chotkově ulici, krátce před 18. hodinou. „Ze zatím neznámých příčin došlo k uvolnění zadního kola autobusu, které následně narazilo do osobního automobilu Mercedes. Po střetu se kolo řítilo dále Chotkovou ulicí, čehož si všimli kolemjedoucí policisté z ochranné služby. Ti postavili kolu do cesty své služební vozidlo tak, aby minimalizovali případné další škody,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policejní auto kolo jen lehce škráblo a skončilo mimo silnici. V případě, že by dále jelo z kopce a narazilo například z boku do jiného auta, mohly být následky dramatické. Takto se při nehodě nikdo nezranil.

Kvůli nehodě museli řidiči jedoucí z Chotkových sadů směrem na Klárov projíždět po tramvajových kolejích. Před místem nehody se navíc vytvořila několik stovek metrů dlouhá kolona.

Proč se kolo z autobusu uvolnilo, nyní bude zkoumat nejen policie, ale také pražský dopravní podnik, kterému autobus patří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám