Hlavní obsah

V ukradeném autě se honil s policejní hlídkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve čtvrtek večer si pražští policisté nedobrovolně zpestřili službu nebezpečnou honičkou. Pachatel jim v ukradeném autě ujížděl až do chvíle, kdy ho zničil nárazem do jiného auta a zranil při tom tři lidi.

Foto: Jana Vančatová

Románský kostelík v Mohelnici nad Jizerou je nejseverněji položenou stavbou na našem území, pochází ze 2.poloviny 12.století

Článek

Ve čtvrtek večer si hlídka policistů povšimla podezřelého auta v pražské Čestmírově ulici. Šlo o Fiat Croma, kterým toho dne ujeli dva zloději po vloupání do jiného vozidla.

Policisté se pokusili auto zastavit, jenže řidič na pokyny k zastavení nereagoval a pokračoval dál směrem do centra. Policisté začali fiat sledovat a ten odstartoval divokou honičku.

"Řidič ignoroval dopravní značení i semafory. Jeho zběsilá jízda skončila až na světelné křižovatce ulic Bělehradská-Rumunská, kterou chtěl projet na červenou, a srazil se se Škodou Octavií," uvedl policejní mluvčí Ladislav Bernášek. Řidič škodovky utrpěl lehké zranění a také finanční škodu téměř čtyřistatisíc korun.

Ve fiatu vezl "dobrodruh" ještě jednoho muže a jednu ženu. Ani zničené auto ho nepřesvědčilo, aby se vzdal a začal znovu utíkat. Policisté ho  zadrželi a hned zjistili, že auto je kradené. Navíc se ukázalo, že i jeden ze spolujezdců měl už s policií problémy. V autě bylo několik kradených věcí. Žena skončila v nemocnici a oba muži v cele, ani jeden z nich se nevyhne trestnímu stíhání.

Reklama

Výběr článků

Načítám