Hlavní obsah

V tušimické elektrárně hořelo

Chomutov
Aktualizováno

Sedm hasičských jednotek zasahovalo v pátek v poledne v tušimické elektrárně v Kadani na Chomutovsku. Hořelo v patrové budově vakuových pásů pro odvodnění sádrovce, a to v obou podlažích.

Požár elektrárny v TušimicíchVideo: Emanuel Bořánek, Novinky

 
Článek

Podle mluvčího krajských hasičů Milana Rudolfa je příčina předmětem vyšetřování, už nyní je však zřejmé, že hořela elektroinstalace. „Jistotu o vzniku požáru budeme mít až po odvětrání prostoru a vyjádření našeho vyšetřovatele. Je možné, že demontuje některé části technologie a pošle je na expertizu,“ řekl Právu.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali hasiči z elektrárny i krajské jednotky. Požár lokalizovali ve 13.49.

Minulý měsíc skončila v uhelné elektrárně Tušimice, zprovozněné v roce 1975, rozsáhlá rekonstrukce, která měla zvýšit účinnost výroby a tím snížit spotřebu uhlí až o 14 procent. Výměna technologie přišla na šestadvacet miliard korun a prodloužila životnost zdroje nejméně do roku 2040, kdy se předpokládá vyčerpání přilehlého hnědouhelného dolu Nástup Tušimice. Je to první ze tří elektráren, které ČEZ rekonstruuje na účinnost okolo 40 procent a s nimiž počítá i po očekávaném útlumu těžby hnědého uhlí.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo události - Tušimice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám