Hlavní obsah

V Třinci se žena utopila v jímce

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Záchranáři zasahovali ve čtvrtek večer v Třinci na Frýdecko-Místecku. Devětašedesátiletou ženu však již neměli možnost zachránit, utopila se v jímce u rodinného domu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Událost nám byla nahlášena ve čtvrtek krátce po jednadvacáté hodině, na místo ihned vyjela posádka lékařské pomoci. Po příjezdu na místo však zasahující lékařka mohla pouze konstatovat smrt ženy,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle informací záchranářů měla žena vyjít na chvíli před dům, a protože se dlouho nevracela, začali ji příbuzní hledat. Nalezli ji ležící v jímce, s hlavou ve vodě a to zhruba po půl hodině. „Manžel se jí snažil pomoci, uvízl však v jímce také. Ženu nedokázal sám vytáhnout, proto si přivolal pomoc. Po vytažení muže i ženy z jímky se přítomní snažili pacientku resuscitovat a zároveň kontaktovali záchrannou službu,“ upřesnil Humpl.-

Záchranáři ošetřili i další dvě ženy, které v souvislosti s událostí jevily známky akutní stresové reakce. Do nemocnice však převezeny být nemusely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám