Hlavní obsah

V Sušici někdo zastřelil klokana. Asi nějaký pošuk, zlobí se majitel

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušice

Policisté na Klatovsku vyšetřují okolnosti smrti klokana, kterého s prostřeleným krkem našel v sobotu kolem třetí odpoledne jeho majitel v uzavřeném venkovním výběhu na okraji Sušice.

Foto: Petr Nový

Zastřelený klokan

Článek

„Čekáme na výsledky pitvy, ale už z předběžného vyjádření veterináře vyplývá, že jde o střelné poranění,“ řekl Právu chovatel Petr Nový.

Výběh je umístěn v areálu soukromé firmy. „Máme tam celkem pět klokanů, jednoho samce a čtyři samice. Lidé se dostanou jen k plotu po veřejné cestě. Mrtvý klokan ležel na zemi asi deset metrů od plotu. Podle ztuhlosti těla smrt nastala někdy mezi šestou večerní v pátek a šestou ráno v sobotu,“ pokračoval Nový.

Klokan na Brněnsku nechal doma družku s mládětem, měsíc a půl se potuloval

Krimi

Co mohlo být motivem, nedokáže vysvětlit. „Je to jen zájmový chov, pro potěšení. Podnikám v úplně jiném oboru. Přemýšlím o tom a vůbec netuším, kdo by mě tím chtěl škodit. Spíš to vypadá na nějakého pošuka, co tady lítá s bambitkou,“ řekl dále chovatel, podle nějž policie k případu přistoupila zodpovědně.

U silnice na Strakonice viděl bílého klokana

Koktejl

„Byl tady kriminalistický technik, skutečně to tady pečlivě ohledali. Doufám, že v pátrání po střelci jim pomohou záběry z bezpečnostních kamer, které jim v nejbližší době dodám,“ dodal Nový.

Podle policejní mluvčí Dagmar Brožové kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. „Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Brožová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám