Hlavní obsah

V sobotu zemřeli už tři motorkáři, další jsou zraněni

Právo, Novinky, ČTK, Patrik Biskup, Petr Nový, Aleš Fuksa
Olomouc / Plzeň
Aktualizováno

Motorkáři si tuto sobotu zřejmě vybírají černého Petra. Hned několik vážných dopravních nehod motocyklistů se stalo v sobotu na českých silnicích. Náraz do betonových svodidel nepřežil kolem třetí hodiny řidič motorky na obchvatu Olomouce. Před pátou hodinou se další motocyklista srazil s osobním vozem u Plzně. Z tohoto střetu si odnesl zlomenou ruku. Tragické nehody se staly také ve Zlínském kraji.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Záchranáři odvážejí zraněného motocyklistu.

Článek

Na silničním obchvatu Olomouce zemřel v sobotu odpoledne při dopravní nehodě řidič motocyklu. Z dosud nezjištěných příčin narazil do betonového svodidla. Řekl to dozorčí služby dálničního oddělení policie Kocourovec. Kvůli nehodě byl obchvat od kruhového objezdu u hypermarketu Globus po křižovatku s rychlostní silnicí na Prostějov uzavřena.

V sobotu ráno byl nalezen mrtvý čtyřiačtyřicetiletý motocyklista v obci Rybí na Novojičínsku. V zatáčce vyjel mimo vozovku.  

Nehody motorek také ve Zlínském kraji

Také ve Zlínském kraji museli záchranáři vyjíždět hned k pěti obdobným nehodám. Ve Střílkách na Kroměřížsku podlehl před šestnáctou hodinou motorkář po nárazu do traktoru. V Bílovicích na Uherskohradišťsku a ve Francově Lhotě na Vsetínsku transportoval raněné motocyklisty do nemocnic vrtulník.

K méně obvyklé nehodě došlo v sobotu ve Vizovicích na Zlínsku. Nedaleko historického zámku se střetl osobní vůz s tříkolkou.

"Došlo zde k velmi těžkému zranění motorkáře i jeho spolujezdkyně, která přes něj při nárazu přeletěla. Ta navíc utrpěla silný psychický otřes,“ potvrdil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Střet motorky s osobním autem

Asi třicetiletý muž na šestistovce Hondě narazil v křižovatce za obcí Losiná u Plzně do osobního vozidla. Náraz ho katapultoval stejně jako jeho spolujezdkyni. Hrůzostrašně vyhlížející nehoda nakonec dopadla pro posádku motorky ještě dobře.

Řidiče odvezla záchranka do nemocnice jen se zlámanou rukou, ženu ošetřili lékaři na místě. Kdo je za nehodu zodpovědný vyšetřují policisté. Tentokrát ale motorkář za srážku zřejmě nemohl.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ačkoli při nehodě nedošlo k vážnému zranění, pro motocyklisty je výstrahou.

Osobní automobil řídila mladá žena. "Přijela jsem na křižovatku z vedlejší silnice od Starého Plzence. Zastavila jsem a koukala, jestli něco nejede. Chtěla jsem odbočit doleva. V jednom směru byla hlavní silnice prázdná, z druhé strany přijížděl nějaký Golf, který odbočoval ke mně. Motorka jela za ním schovaná, neviděla jsem ji a vjela do křižovatky. V tom okamžiku udělal motorkář myšku před odbočujícího Golfa a narazil do přední části mého vozu. Zaplať pánbůh, že jel docela pomalu,“ popsala nehodu dívka kolem 20 let. Policisté jí dali dýchnout s negativním výsledkem.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Motocyklista zřejmě nehodu u Plzně nezavinil.

Anketa

Měla by se zpřísnit pravidla pro získání řidičského průkazu na silný motocykl
ne, už nyní jsou dost přísná
5,2 %
ne, nemá to smysl, mnozí stejně budou jezdit bezohledně
15,1 %
ano, průkaz by měl dostat jen ten, kdo má určitou dobu řidičák na jiné motorové vozidlo
7 %
ano, měl by se zvýšit hlavně věk, od kterého je možné stroj řídit
72,7 %
Celkem hlasovalo 7507 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám