Hlavní obsah

V rybníce na Příbramsku našli těla dvou mužů a chlapce. Nejstaršího chtěli zachránit po zásahu proudem

Právo, Novinky, jap, ok, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie vyšetřuje od pondělního večera případ tří mrtvých těl nalezených v rybníku Václav ve Lhotě u Příbramě na Příbramsku. Podle informací Novinek šlo o staršího muže, jeho syna a vnuka. Našla je údajně manželka jednoho z nich. Příčinou úmrtí měl být zásah elektrickým proudem.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na místě nálezu ve Lhotě u PříbraměVideo: Novinky

 
Článek

„Příbramští policisté prověřují úmrtí tří osob nalezených v pondělí v pozdních večerních hodinách na vodní hladině rybníka v obci Lhota u Příbramě. Příčina i další okolnosti úmrtí osob jsou předmětem policejního šetření,” uvedla k případu policie na Twitteru bez dalších podrobností.

Podle informací Novinek měla policie vyjíždět po oznámení, že v rybníce byly nalezeny nejméně dvě mrtvoly – pravděpodobně členové jedné rodiny. Nakonec byly oběti tři.

Podle informací idnes.cz šel senior zkontrolovat čerpadlo, které nefungovalo. Když vešel do vody, začalo probíjet. Na pomoc mu pak přispěchal jeho syn a vnuk. Ve vodě následně zemřeli.

Na koupališti na Liberecku se topil chlapec, v nemocnici zemřel

Krimi

Na místo vyjela také záchranná služba, podle mluvčí záchranářů Petry Effenbergerové lékař již nemohl pomoci a konstatoval smrt.

Foto: Mapy.cz

Rybník Václav ve Lhotě u Příbramě

„Policisté případ prověřují pro trestný čin usmrcení z nedbalosti, příčiny a další okolnosti jsou v šetření. Ve věci byla nařízena soudní pitva. Jednalo se o dva dospělé a jedno dítě, ale více to specifikovat nebudeme,“ řekla Novinkám mluvčí policie Monika Schindlová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté na místě nálezu těl ve Lhotě u Příbramě

Podle ní policisté pracují s několika verzemi včetně přechodu bouřky. Cizí zavinění sice policisté zatím nevyloučili, ale nic tomu nenasvědčuje. Právní kvalifikace činu byla stanovena, protože je to obecný postup.

Pozůstalí se k tragické události vyjádřili na sociální síti. „S hlubokou ranou srdci bych vám chtěla oznámit, že nás včera navždy opustili moji milovaní manžel Radek, syn Martin a vnouček Radeček. V našich srdcích zůstanete na věky. Budete nám moc chybět,“ uvedla na Facebooku manželka staršího muže.

Obec nabídla pomoc

Obec nabídla rodině pomoc. „Nabídli jsme jim spolupráci, ale rodina dobře funguje mezi sebou. Co obec pro ně může v takové chvíli udělat?“ položila spíše řečnickou otázku starostka obce Eva Drmlová.

„Můžeme jim pomoci s nějakou administrativou ve spolupráci s úřady něco vyřídit, ale to je asi tak jediné. Ubytování nepotřebují, příliš dalších věcí obec v této chvíli ani dělat nemůže. Jsou u nich psychologové, interventi, je to rozvětvená rodina, tak si hlavně pomohou mezi sebou,“ dodala starostka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám