Hlavní obsah

V Rousínově nestřílel kulturista Suchomel, ale jeho otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Překvapivý zvrat ve vyšetřování vražd v Rousínově na jihu Moravy přinesly předběžné výsledky soudní pitvy. Při sobotní tragédii v rodinném domě zemřeli tři lidé. Podle policistů střílel pětapadesátiletý muž. Původně se spekulovalo, že vrahem byl syn.

Foto: Ondřej Trojan, Právo

Policisté na místě incidentu.

Článek

Podle pitvy zastřelil muž nejdříve manželku a svého syna a poté spáchal sebevraždu. "Vyplývá to z předběžných výsledků soudní pitvy," řekla jihomoravská policejní mluvčí.

"Vše dosud nasvědčuje tomu, že motivem činu byly dlouhodobé finanční problémy v rodině. K nim ale policie nebude poskytovat žádné informace," dodala mluvčí.

Matka Suchomela byla nejspíš podezřelá z mnohamilionové zpronevěry, které se údajně dopustila jako účetní v již zrušeném závodu firmy Jitona Soběslav. Suchomel mladší měl finanční problémy, musel prodat svá fitness centra a zastavit dům.  

První informace po tragédii přitom nasvědčovaly, že střílel syn, mnohonásobný kulturistický šampion Radek Suchomel. Byl mistrem Evropy a vicemistrem světa v kulturistice v kategorii do 80 kg z roku 2000.

:. Kulturista Radek Suchomel na archivním snímku

Asi před měsícem se přestěhoval z Vyškova do Rousínova. Jeho otec, kterému dům patřil, měl doma legálně drženou střelnou zbraň a údajně sbíral militarie. Podle sousedů byly dvě dcery zastřelených značně zadlužené.

:. Po sobotní střelbě v Čechyni na Vyškovsku zůstali tři mrtví

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám