Hlavní obsah

V Prostějově zemřel muž, zřejmě skočil v pyžamu z okna

Vážným zraněním v nemocnici v Prostějově podlehl muž, kterého v neděli ráno našla kolemjdoucí žena na ulici v pyžamu. Zranění mohla být podle záchranářů způsobena pádem z výšky, uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Vysloužil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

V neděli v sedm hodin ráno se na operační středisko Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje obrátila žena, která v ulici Újezd v Prostějově našla ležet zraněného muže.

Neznámý muž ležel v pyžamu na zemi, byl v bezvědomí a nereagoval, ačkoli dýchal. Posádka s lékařem z Prostějova vyrazila ihned na místo, kde zjistila, že muž ve věku 25 až 30 let je v bezvědomí a má vážné zranění hlavy. Měl také zlomenou pravou ruku a záchranáři měli i podezření na poranění hrudníku.

„Tato zranění mohla být podle nich způsobena pádem z výšky, ale jde zatím o nepotvrzenou skutečnost. Záchranáři muže na místě ošetřili, zajistili umělou plicní ventilaci a okamžitě ho transportovali na oddělení urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice. Už během převozu ale u muže došlo k srdeční zástavě, a ačkoli ho lékaři resuscitovali, muž svým zraněním následně v nemocnici podlehl,” uvedl Vysloužil.

Reklama

Výběr článků

Načítám