Hlavní obsah

V případu muže, který v Praze hrozil brokovnicí, policie prověřuje domácí násilí

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muže, kterého v sobotu v pražské Lhotce zadržela zásahová jednotka, protože hrozil brokovnicí, policie vyšetřuje, zda se nedopouštěl domácího násilí. Rovněž byl z obydlí, které sdílel s manželkou a dítětem, úředně vykázán. Policie také zveřejnila videozáznam ze zatýkání.

Policejní zásah proti muži s brokovnicíVideo: Policie ČR

 
Článek

Na muže poslala policii v sobotu kolem poledne po hádce jeho manželka. Z bytu se dostala ven a čekala s dítětem na policisty.

„Sdělila, že se pohádala se svým opilým mužem, který ji vyhodil z bytu. V tu chvíli vylezl na balkon manžel oznamovatelky s brokovnicí, kterou namířil na policisty a vulgárně na ně zakřičel. Policisté vzali pětačtyřicetiletou ženu a její šestiletou dceru do bezpečí a přivolali na místo posily,“ sdělila v úterý mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policisté v pražském bytě zadrželi muže s brokovnicí

Krimi

Speciální zásahová jednotka pak muže zadržela v bytě za použití donucovacích prostředků. „Následně bylo zjištěno, že se jednalo o legálně drženou zbraň, která mu byla ihned odebrána,“ upřesnila mluvčí.

Muž je nyní podezřelý z vyhrožování, za což mu hrozí až pětileté vězení. „Dále byl muž z obydlí vykázán a prověřuje se i možné domácí násilí mezi manželi,“ dodala Siřišťová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám