Hlavní obsah

V příbramském bytě vybuchl krb, tři lidé se zranili

Novinky, jap
Příbram

Tři lidé, včetně dětí, skončili v pondělí v podvečer v nemocnici po výbuchu krbu v jednom z příbramských bytů. Za výbuchem a následným požárem stojí pravděpodobně manipulace s hořlavou kapalinou.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v příbramském bytěVideo: Pribram.cz

 
Článek

Lidé nejprve na tísňové lince ohlašovali plameny šlehající v jednom z bytů, podle dalšího oznámení pak byla slyšet také exploze. Podle všeho explodoval krb, který je plněn hořlavou kapalinou.

"Na místě zasahovali hasiči ze dvou jednotek. Požár dostali pod kontrolu za 11 minut od svého příjezdu. Do péče záchranářům předali tři osoby," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Foto: Pribram.cz

Hasiči zasahují v Příbrami

V bytě se podle informací z místa v době výbuchu nacházely dvě ženy s dětmi. Záchranáři na místo povolali vrtulník. Tři popálené transportovali záchranáři do nemocnic. Proč k explozi došlo, zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

"Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun. Vyšetřovatel má podezření, že k explozi, respektive požáru mohlo dojít při manipulaci s hořlavou kapalinou," dodal Gabriel.

Pracovníci technických služeb uklidili v okolí domu střepy z poškozených oken bytu. Okolní byty nebyly podle hasičů výbuchem ani požárem zasaženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám